Здравейте! Понеже в момента се пости, реших да ви покажа една рецепта подходяща за случая. Аз обичам да го ям през цялата година и нищо не може да ме спре :D
Необходими продукти за тестото:
1 пак. мая
брашно, колкото поеме
захар
1 яйце
2-3 с.л. олио
1 ч.л. сол
За плънката:
1 стрък праз лук или друг какъвто имате
зелен боб - от буркан/ консерва
домашна юфка
джоджен
чубрица
черен пипер
сол
доматен сок
Малко от брашното, маята и захарта се разбиват във вода до каша и сместа се оставя да шупне(да се появят мехурчета). В тава или на плота се сипва брашното и се прави кладенче. Добавят се яйцето, солта, мазнината и маята. Тестото се замесва и се оставя да втаса.
Лукът се задушава, прибавя се зеленият боб и подправките. Оставя се да се охлади.
Тестото се разделя на две части. Прави се кора и се слага на дъното на тавата. Прибавя се плънката - трябва да е поизстинала, за да не се изпече тестото. После се слага юфката, и се редува плънка и юфка. Отгоре се слага втората кора. Набожда се, за да не се надуе неравномерно.
Пече се на 200 градуса, докато се зачерви.
И сме готови да похапнем :)
Пишете ми ако пробвате рецептата и кажете как се е получило. Вие постите ли? Какво похапвате в този период?
ХО ХО ХО, Боряна
Няма коментари:
Публикуване на коментар