четвъртък, 8 декември 2016 г.

Blogmas Day 9 Да похапнем: бобник

Здравейте! Понеже в момента се пости, реших да ви покажа една рецепта подходяща за случая. Аз обичам да го ям през цялата година и нищо не може да ме спре :D


Необходими продукти за тестото: 

1 пак. мая
брашно, колкото поеме
захар 
1 яйце
2-3 с.л. олио
1 ч.л. сол

За плънката: 

1 стрък праз лук или друг какъвто имате
зелен боб - от буркан/ консерва
домашна юфка
джоджен
чубрица
черен пипер
сол
доматен сок


Малко от брашното, маята и захарта се разбиват във вода до каша и сместа се оставя да шупне(да се появят мехурчета). В тава или на плота се сипва брашното и се прави кладенче. Добавят се яйцето, солта, мазнината и маята. Тестото се замесва и се оставя да втаса.

Лукът се задушава, прибавя се зеленият боб и подправките. Оставя се да се охлади.

Тестото се разделя на две части. Прави се кора и се слага на дъното на тавата. Прибавя се плънката - трябва да е поизстинала, за да не се изпече тестото. После се слага юфката, и се редува плънка и юфка. Отгоре се слага втората кора. Набожда се, за да не се надуе неравномерно.

Пече се на 200 градуса, докато се зачерви.


И сме готови да похапнем :)

Пишете ми ако пробвате рецептата и кажете как се е получило. Вие постите ли? Какво похапвате в този период?

                                                                                                                                  ХО ХО ХО, Боряна

Няма коментари:

Публикуване на коментар