Здравейте! Днес е време да си говорим за храна. Мммм, да... Само аз ли си мисля какво сладко нещо ми се яде? Моля ви се кажете, че не съм сама :D Сега като си мисля за тези сладки и ми се дояждат. Да преминем по същество, защото започнах да се отплесвам.
Сладките, за които ще ви говоря днес са много лесни и вкусни. Могат да се съхраняват дълго време без се вкаменят и да загубат крехкостта си. Срещала съм тези сладки под името "балеринки", баба ми им казва "пуканки", за мен са си сладки с крема сирене. Да преминем и към рецептата.
Необходими продукти:
250гр. масло
2 пак. крема сирене
3 ч.ч. брашно
1/2 ч.л. сода
ванилия
захар за овалване
Как се приготвят:
Замесва се тесто. След това се разточва кора с дебелина около половин сантиметър. Режат се кръгчета с чаша или кръгла формичка. Нарязаните кръгчета се потапят, от едната страна, в захар. След това се сгъват на четири и в горния си край, отново се потапят в захарта. Подреждат се в тава и се пекат на умерена фурна, докато се зачервят.
В следващите снимки ще ви покажа по-горе описаните стъпки.
В следващите снимки ще ви покажа по-горе описаните стъпки.
Иии след като поизстинат са готови за похапване :)
Ако пробвате рецептата, споделете с мен дали сте останали доволни. Надявам се да ви е било интересно и да съм ви дала идея за следващите сладки, които ще си приготвите.
Хо Хо Хо, Боряна
Няма коментари:
Публикуване на коментар