Здравейте! Днес малко позакъснях с публикацията, но се получава така, защото нямам подготвени статии, а през деня съм на работа и няма кога да пиша. Но да не ви отегчавам, все пак тук сме събрали да си бъдем полезни и да разнообразяваме ежедневието с неща, които са ни приятни.
Днес ще ви покажа една много лесна рецепта за ореховки, която се оказа много сполучлива и мисля, че си струва да се сподели.
Ореховките се получават меки и супееер вкусни. Ако искате да разберете как се правят, продължавайте за четете :)
Необходими продукти:
3бр белтъци
1/2 ч.ч. пудра захар
1 ч.ч. смлени орехи
1 ванилия
1/2 ч.л. лимонов сок
Как се приготвят:
Белтъците се разбиват на сняг, като тук е важно купата и бъркалките на миксера да са напълно сухи. Водата ще попречи на белтъците да се разбият и да образуват твърда смес. Белтъците се разбиват с щипка сол, малко по малко се добавя пудрата захар, ванилията и лимоновият сок. Сместа се разбива докато се образува твърд сняг ("да стане на скала").
След това добавяте по малко фино смлените орехови ядки и разбърквате внимателно, за да не изкарате въздуха от сместа. След като орехите смесят равномерно, с белтъците, загребвате с лъжица от сместа и поставяте в тава, на която предварително сте сложили хартия за печене. Трябва да слагате "топчетата" на разстояние едно от друго, за да не се слепят, когато ги сложите да се пекат.
Ореховките се пекат приблизително 25 минути, в предварително загрята на 150 градуса, фурна, докато придобият леко кафяв цвят.
Вие правите ли си ореховки? Изобщо правите ли си сладки и сладкиши? Аз много обичам да се занимавам с такива неща, въпреки, че не се случва толкова често. То и по-добре де, че няма да яч нищо друго освен захар :D
Хо Хо Хо, Боряна
Няма коментари:
Публикуване на коментар